Highlandgryta

Ett recept som tillreds på Highlandkött som fås från Nitlax om cirka 3 år. Tag kontakt med John-Henrik Ekholm för att försäkra dig om en bit.

 

Ingredienser:

  • 1 ½ kg Highland grytbitar, putsas inte.
  • lök
  • ½ dl soya
  • 1 flaska mörkt öl, helst porter
  • 2 msk svartvinbärssaft, inte utspädd
  • svart- och vitpeppar
  • koriander
  • kryddpeppar
  • salt
  • gräddfil / crème frâiche 
  • dragon

Tillagning:

  1. Bryn köttet i lök enl. behov. 
  2. Tillsätt soya, öl och svartvinbärssaft. 
  3. Krydda med svart- pch vitpeppar, koriander, kryddpeppar, salt. 
  4. Låt puttra på låg värme tills köttet är mjukt.
  5. Tillsätt före servering gräddfil eller crème frâiche och dragon. 

Servera med pressad potatis eller ris och grönsallad. 

Highland kött fås från Nitlax om cirka 3 år.

Receptet taget ur:
Pojo Marthors bästa recept, tryckt vid Ekenäs Tryckeri 2012.

"Min bror Sune och hans fru föder upp skottska höglandskor på min hemgård Esse Highland." 
Gun Khattab

Author: Localfood

Share This Post On

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>