Köfte, turkiska köttbullar

Brukets kokbok. "Fiskars bruk är den finländska järnindustrins vagga som under sekler har lockat till sig sakkunniga från när och fjärran. De förstod sig även på god mat..." 

 

Ingredienser:

  • 250 g malet fårkött
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 liten finhackad lök
  • 1 tsk jeera (ostkummin)
  • 1 msk färsk mynta
  • salt och peppar
  • 1 msk pinjefrön
  • vetemjöl att rulla köttbullarna i
  • olja för stekning

Tillagning:

  1. Blanda ihop en köttbullssmet och rulla små köttbullar.
  2. Mjöla köttbullarna och stek dem. 

Receptet är taget ur Brukets kokbok.
Text skriven av Anna Paljakka.

Author: Localfood

Share This Post On

1 Comment

  1. Har prövat receptet och det är toppengott. Det som här kallas ostkummin går också under namnet spiskummin.
    Jag kan rekommendera rätten.

    Post a Reply

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>