Niles Gösrosor

Ut och handla ingredienserna! Väl hemkommen till det egna köket, börja med att ställa ugnen på 175°.

 

Ingredienser:

  • 400 g gösfiléer
  • 40 g finhackad schalottenlök
  • 40 g ströbröd
  • 20 g parmesanost 
  • 2 st äggulor
  • 75 g smör (saltat)
  • Dijonsenap i klickar
  • Gott torrt vin ca. 1 dl
  • Örter:
    • Dragon, en stjälk om möjligt annars torr
    • Timjan, en stjälk om möjligt annars torr
    • Färsk Basilika, en näve

Tillagning:

  1. Ställ ugnen på 175°
  2. Hacka örterna, riv parmesan och blanda dem med smöret, löken, äggulorna och ströbrödet till en smörja. 
  3. Smörja en liten eldfast form (liten för att du skall få stöd från kanterna för din skapelse.)
  4. Byxa gösfiléerna och skär dem till ca 2,5–3 cm breda strimlor. 12–14 cm långa.
  5. Rulla ihop gösfilébitarna till små söta rullar/rosor.
  6. Då alla är på plats klickar du en liten smula senap i mitten på varje ros.
  7. Gör små bollar av smörjan och placera i mitten av varje ros.
  8. Häll vinet i den ugnsfasta formen och hoppas att det inte var för mycket för den lilla formen. Drick upp det som blivit för mycket.
  9. Öppna ugnsluckan och skjut in härligheten i den nu 175! varma ugnen.
  10. Vänta otåligt i ca 15 minuter - det räcker.
  11. Bränn av ytan med en blåslampa eller grillelement så att översidan får färg.
  12. Det var gösen.

Servera tillsammans med Culinarpuré


Under tiden du har gjort fisken har din bättre hälft gjort en potatispuré på 70% potatis och 30% jordärtskocka.

Koka den skalade potatisen och den skalade jordärtskockan i separata kastruller för den senare behöver betydligt mindre tid förrän den är mjuk.

Salta och peppra och rör ner mycket smör och lagom med grädde så att konsistensen är som den puré du önskar.

Garnera med persilja.
Njut!

Author: Localfood

Share This Post On

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>