Spenatblinier

Västankvarn ordnade pop-up restaurang under restaurangdagarna, som ordnas fyra gånger per år. Tillsammans med Pontus Berglund tillreddes god mat och råvarorna hade hämtats "runt hörnet".

 

 

Ingredienser:

  • 5 dl råmjölk ( kan även använda bulgarisk yoghurt eller gräddfil )
  • 15 gr jäst
  • 1 ½ dl speltmjöl
  • 1 ½ dl bovetemjöl
  • 2 äggulor
  • 2 äggvitor
  • färsk spenat
  • olja
  • smör
  • socker
  • salt

Tillagning:

  1. Värm upp vätskan och rör ner jästen.
  2. Tillsätt därefter en nypa salt och socker.
  3. Blanda i speltmjöl och bovetemjöl.
    Tips 1: Låt smeten stå och jäsa, gärna hela dagen, innan äggulorna läggs till smeten. 
  4. Tillsätt därefter 2 äggulor i smeten.
  5. Vispa äggvitorna till hårt skum och tillsätt i smeten.
  6. Färsk spenat kan hackas och läggas i smeten.
  7. Stek i olja och smör i blinipanna, eller en mindre stekpanna.
    Tips 2: Då ena sidan av blinin är stekt, häll på olja på den råa sidan innan du svänger den.
  1. Smetana, rödlök, saltgurka och ost.
  2. Gravad lax och rom.
  3. Torkat kött.

Restaurangdagarna ordnas fyra gånger per år. Läs mera om detta på hemsidan eller på facebook.

fb_logo Restaurangdagarna på Facebook

Author: Localfood

Share This Post On